CNAS a început astăzi un proces de optimizare si modernizare a modului în care se realizează contractarea și decontarea serviciilor medicale în toate domeniile de asistență medicală. Astfel, a fost aprobată constituirea a două grupuri de lucru, sub îndrumarea metodologică a instituției, cu scopul de a elabora proceduri unitare pentru toate casele județene de asigurări de sănătate.

Noile proceduri trebuie să răspundă cât mai bine nevoilor asiguraților, în condițiile în care accesul la servicii medicale este diferențiat, la ora actuală, în funcție de județ și localitate, existând inechitate între marile centre universitare ale țării și zonele cu deficit de specialiști.

„Inițiativa reprezintă un pas semnificativ către modernizarea și digitalizarea sistemului nostru de sănătate, iar aceste proceduri unitare vor servi ca fundament pentru eficiență și transparență. Uniformitatea și claritatea în aplicarea legislației peste tot în țară și față de toți asigurații și furnizorii de servicii medicale garantează un acces mai echitabil al cetățenilor la servicii medicale în toate regiunile. Suntem hotărâți să aducem îmbunătățiri semnificative în domeniul asigurărilor sociale de sănătate și să creăm un sistem care să ofere servicii de cea mai înaltă calitate” – a declarat dr. Andrei Baciu, președintele CNAS.

Grupurile de lucru au în componență reprezentanți din structurile de specialitate ale CNAS și din rândul caselor de asigurări de sănătate cu cea mai bună practică în domeniu.

Biroul de presă