La data de 19 mai sărbătorim Ziua Internațională a Medicului de Familie, stabilită de WONCA, organismul profesional mondial al medicilor de familie.

Medicul de familie este cea mai importantă verigă în îngrijirea populației. Rolul medicului de familie este esențial în sistemul de sănătate și fiecare dintre noi realizează acest lucru atunci când se confruntă cu o problemă de sănătate. În pandemie am realizat acest lucru mai mult ca oricând. Astăzi este încă un prilej de a le mulțumi medicilor de familie pentru devotamentul și profesionalismul de care dau dovadă în îngrijirea pacienților.

Însă îngrijirea primară nu înseamnă doar tratarea unor afecțiuni, ci și prevenirea apariției lor. Presiunea responsabilității care a apăsat pe umerii medicului de familie în pandemie a făcut aproape imposibilă activitatea în domeniul prevenției. Este timpul să îi ajutăm să aibă grijă de sănătatea noastră, să mergem la medicul nostru de familie și atunci când nu ne supară nimic, pentru ca acesta să ne poată ajuta să ne menținem starea de sănătate sau să depisteze la timp unele afecțiuni fără simptome, care, pe termen lung, ne pun în pericol sănătatea sau chiar viața.

Vă mulțumim pentru pasiunea și dăruirea de care dați dovadă în fiecare zi! Vă doresc multă sănătate, succes în activitate, și vă asigur de întreaga mea apreciere! La mulți ani!

Adela Cojan,

Președinte CNAS